Finale 3e divisie in Deventer

16 mei 2009

Marlot Warso grijpt net naast brons


 

Lisa Groeneveld ook finalist

Marlot WarsoZaterdag 9 mei deden Lisa Groeneveld en Marlot Warso van gymnastiekvereniging OKK mee aan het bondskampioenschap in de 3e divisie. Lisa bij de pupillen 1 en Marlot bij de senioren. Marlot deed lange tijd mee voor een podiumplaats, maar werd na een spannende wedstrijd uiteindelijke vierde. Lisa, die voor het eerst de finale behaalde eindigde op een 28e plaats.

Marlot begon met de behaalde tweede plaats bij de halve finales met een goede uitgangspositie. Ze begon bij vrije oefening waar ze 8.35 scoorde. Dat leverde haar een plaats in de middenmoot op. Bij sprong was ze één van de tien turnsters die een tsukaharasprong liet zien. De score van 8.55 was dikverdiend en leverde haar een 4e plaats op dit onderdeel op.
Bij brug liet Marlot zien dat ze op dit toestel goed uit de voeten kan en zelfs zo goed dat er niemand haar score van 8.733 verbeterde. Na de winst op balk stond Marlot, zonder dat ze dit zelf wist, op de tweede plaats. Met balk nog te gaan - zeker niet haar minste toestel – was er uitzicht op een medaille. Twee wankels en een stop in haar combinatie, elk goed voor 0,2 aftrek deden haar podiumplannen strandden. Marlot, die slechts eenmaal per week traint, werd uiteindelijk vierde met minder dan 0,15 achterstand op nummer drie. Toch een uitstekende prestate van de inmiddels 23-jarige Ridderkerkse.

Lisa begon de wedstrijd op het toestel brug. Het inturnen ging wel lekker waardoor zij vol vertrouwen begon aan haar wedstrijdoefening. Hierbij had ze na de zolendraai even een balansverstoring maar ze turnde met een lekker tempo verder naar de afsprong. Cijfer: 8,166 (17e). Daarna volgde de balk. De wedstrijdoefening had wat slordigheidfoutjes waardoor sprongen niet optimaal waren en zij met de radslag van de balk viel. Het cijfer viel daarom ook iets lager uit: 6,866 (27e).
Als derde toestel was de vloeroefening aan de beurt. Lisa deed bij dit onderdeel erg haar best. De oefening werd netjes geturnd met slechts hier en daar een paar hele kleine foutjes. De score van 7,45 leverde haar een 31e plaats op. Het was toen al duidelijk dat Lisa met een bescheiden notering genoegen zou moeten nemen. De wedstrijdsprongen op de pegases zagen er goed strak uit en de score was navenant: 8,650. Met een eindscore van 31,132 werd zij uiteindelijk 28ste. Niet slecht voor een eerste keer finale in een sterk veld. Daarbij komt dat tussen de nummer 14 en nummer 28 nog geen hele punt verschil zat, dus alles zat heel dicht bij elkaar.


Lisa Groeneveld

Uitslagenlijsten : Pupil I en Senior